Amber Verhaeghe bouwt al sinds de start van Go4Jobs Construct mee aan het succesverhaal van uitzendondernemer Kathy Van Wynsberge. Ze is al enkele jaren werkzaam in de wereld van construct en vertelt graag over haar job in deze uitdagende sector.

 

 

Hoe ben je terecht gekomen bij Go4Jobs Construct?
 

Nadat ik mijn bachelor Agro en Biotechnologie had gehaald en nog geen job had gevonden in de lijn van mijn studies, besloot ik spontaan een uitzendbureau binnen te wandelen. Hier ontmoette ik Kathy - waar ik inmiddels al heel wat jaren mee samenwerk. Kathy had de ambitie om Go4Jobs Construct te beginnen en daar heb ik haar in gevolgd. Het was een bewuste keuze om aan de slag te gaan als jobadviseur in de bouwsector, juist omdat hier heel veel uitdaging ligt.

Kun je iets meer vertellen over jullie werkwijze? 

Go4Jobs Construct is er speciaal voor alle bouwbedrijven tot klasse 8. Onze specialisatie en expertise in interim & selectie én Paritair Comité 124, maakt dat we elke dag opnieuw vakbekwame uitzendkrachten zoeken die veilig, gezond en snel aan de slag kunnen gaan. Wij werken voornamelijk vanuit de kandidaat. Vacatures zijn er genoeg en in de bouwsector hebben we te maken met veel knelpuntberoepen. Met veel aandacht voor de schaarse kandidaat zoeken we de geschikte werkgever.

Bij Go4Jobs Construct ontzorgen wij onze uitzendkrachten van A tot Z: ondersteuning in de zoektocht naar de geschikte job en tijdens het sollicitatietraject, administratie, verloning en begeleiding tot het vast contract. Onze klanten worden ontzorgt in de zoektocht naar geschikte medewerkers. Hierin gaan we zeer breed en out of the box tot er een perfecte match is gevonden. Je kan je dus inbeelden dat een structurele planning essentieel is in mijn job. Zo kan ik mijn dag efficiënt beginnen en eindigen. 

Hoe ziet de screening van een kandidaat in de bouwsector eruit?

Dit hangt natuurlijk af van het soort profiel, de vakbekwaamheid en de vereiste certificaten van de klant. Kandidaten worden bij ons eerst gescreend op basis van hun verwachtingen. Wat willen ze, waar willen ze naartoe en wat is realistisch? Daarna kijken we naar hun ervaringen, skills en bijhorende certificaten etc. Bij ons draait het dus écht om hen.

De ene kandidaat is soms technischer aangelegd dan de ander. Bij gebrek aan een CV of internet gaan we flexibel en inventief te werk. Het volledig ontzorgen is zeer belangrijk in mijn job. Altijd nét dat stapje extra zetten. Door onze persoonlijke aanpak bouwen we een vertrouwde band met elke uitzendkracht. 

Moet je je mannetje kunnen staan als jobadviseur bij construct?

De bouw is een uitdagende maar boeiende sector. Je komt in contact met diverse kandidaten en bedrijven die elk een eigen manier van aanpak vragen. In de communicatie naar kandidaten in de bouwsector moet je niet teveel rond de pot draaien. Klare taal, duidelijke acties en kort op de bal kunnen spelen zijn cruciaal.

Het kunnen leggen van linken, snel kunnen schakelen en prioriteiten kunnen stellen is ook een belangrijke troef. Heb je een kandidaat uit Gent die 20km wil afleggen naar zijn/haar nieuwe job en die bepaalde verwachtingen heeft? Dan is het de kunst om meteen te denken aan alle bedrijven die voor hem in aanmerking kunnen komen.

Wat maakt jou gelukkig in jouw job?

De fijne berichten als uitzendkrachten een vast contract aangeboden krijgen of als klanten eindelijk uit de nood geholpen zijn. Of het nu kleine of grote successen zijn, ze dragen allemaal bij tot mijn geluk op het werk.

Ook ben ik enorm fier op mijn team. Ik werk 5 dagen per week samen met mensen die dezelfde ingesteldheid, visie en drive hebben. Het streven naar een gemeenschappelijk doel geeft ons brandstof om er elke week weer tegenaan te knallen. Iedereen in het team is in it for the long run en dat maakt de dynamiek heel sterk. We werken heel nauw samen en niemand wordt aan zijn lot overgelaten. 

Bovendien is er heel veel groeipotentieel in mijn job. Het gepersonaliseerde opleidingstraject binnen Go4Jobs versterkt dat alleen maar. Er is ruimte voor initiatief en ondersteuning.

Heb je nog tips voor iemand die aan de slag wil bij Go4Jobs Construct?

Omdat Go4Jobs Construct nog veel groeiplannen heeft, zijn we op zoek naar mensen met de juiste drive en motivatie. Ervaring in rekrutering is zeker een pluspunt. Maar bovenal, waag gewoon de kans! Solliciteren bij ons is zeer eenvoudig. Spring eens binnen of neem contact met ons op. Het team van Go4Jobs Construct ontvangt je graag met open armen.

Lees meer