Hoe is het om te werken bij Go4Jobs Brugge? We vroegen het aan Marlies.

Marlies Van parys heeft tien jaar ervaring in de uitzendsector. Zes jaar geleden stond ze mee aan de wieg bij de opening van Go4Jobs Brugge. Sindsdien schrijft ze dagelijks mee aan het groeiverhaal.

Wie is Marlies? 

Ik ben geboren en getogen in het pittoreske Brugge en kom uit een warm zelfstandig nest. Familie ligt nauw aan mijn hart. Mijn man en ik zitten momenteel volop in de renovatie van ons huis. Het verbouwen combineer ik met mijn voltijdse job én met het behalen van mijn Bachelor diploma Human Resources Management aan de VIVES Hogeschool in Kortrijk. Een goede work/life balans is één van de pluspunten bij Go4Jobs!

Alle aspecten van HR worden onder de loep genomen: sociaal recht, talent management, employer branding, testing, HR-tools, bedrijfspsychologie én talen. Bij Go4Jobs Brugge screenen we regelmatig Engelstalige kandidaten. Ik kan alle kennis uit deze bedrijfsgerichte opleiding onmiddellijk toepassen in mijn job.

Met welke recruitment trends moet je als jobadviseur rekening houden? 

Kandidaten worden steeds schaarser. Je moet op zoek gaan naar talent, een mix van arbeiders en bedienden, in een krappe arbeidsmarkt. In juni 2021 ontving de VDAB maar liefst 33.760 vacatures, een recordaantal. Vraag en aanbod zijn structureel uit evenwicht. Bovendien is er sprake van een opleidingsmismatch. Veel ouders, waaronder die van mij, stimuleren hun kinderen om hogere studies aan te vatten. Een vak of een stiel leren is niet aantrekkelijk meer. Zo krijg je klasgroepen in de richting houtbewerking of elektromechanica met slechts 4 leerlingen. Dat is niet genoeg…

Om de structurele krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken zetten we bij Go4Jobs in op doorgedreven screening met veel aandacht voor de soft skills van mensen. Als hr-partner willen we onze klanten eerst goed begrijpen. Alleen zo stellen we passende kandidaten voor, met de juiste competenties, gedeelde passie én met een persoonlijkheid die past bij hun bedrijfscultuur. Die match moet er zijn! Tijdens een sollicitatiegesprek let ik extra op een open houding, lichaamstaal, stem, respect, stiptheid, enzovoort. Na al die jaren ervaring volg ik meestal mijn buikgevoel. 

Onderschat ook de kracht van je eigen netwerk niet. Onlangs kwam één van mijn beste vriendinnen uit het middelbaar na jaren weer op mijn pad. Na een succesvolle interimperiode ging ze vast in dienst bij onze klant. Hoewel er voordien wel eens getwijfeld werd aan de effectiviteit van online rekruteren, worden meer dan 50% van de selectiegesprekken nu via video gevoerd. Het is veel sneller en je kan beoordelen of een kandidaat dit professioneel aanpakt. Is de achtergrond netjes. Zit de hond of kat even in een andere kamer zodat we niet gestoord worden.

Is er sprake van een (r)evolutie in de uitzendsector? 

We gaan meer en meer naar een kandidaat gedreven arbeidsmarkt. Het uitzendkantoor is de HR-afdeling voor de uitzendkracht. De rol van HR neemt toe op alle vlakken. 

Hoe blijf jij continu jezelf ontwikkelen binnen Go4Jobs? 

Regelmatig verbinden met de collega’s blijft enorm belangrijk binnen Go4Jobs. Via de Go4Best Practice sessies krijgen ervaren jobadviseurs een platform met ruimte om te overleggen, ervaringen uit te wisselen, om te ventileren én te connecteren. Afsluiten doen we met een heerlijke gezonde lunch! 

Welke tips heb je voor mensen die willen solliciteren bij Go4Jobs? 

Als jobadviseur moet je met verschillende persoonlijkheden overweg kunnen, zowel bij kandidaat-werkzoekenden als bij klanten. De ene KMO is de andere niet. De omgang kan zowel familiair als formeel professioneel zijn. Mensen zijn onvoorspelbaar. Veerkracht, doorzettingsvermogen, relativeren en omgaan met teleurstellingen zijn onlosmakelijk verbonden met deze job. In deze rol kan je 100% jezelf zijn maar je moet jezelf continu blijven ontwikkelen terwijl je anderen helpt bij hun zoektocht naar een geschikte job. 

Impact hebben om een positieve wending te geven aan mensen hun leven is iets waar ik heel dankbaar voor ben. 
Bij Go4Jobs zijn we fier op 4!

Lees meer